Agua Limpa fra Kaffevaerk
Share
Francisco Sérgio de Asis - Fazenda Agua Limpa
Fazenda Água Limpa viser et eksemplarisk niveau af engagement i bæredygtighed og fungerer i harmoni med det naturlige miljø.
Alto Paranaíba-området menes at besætte en uddød vulkans land, og mikroregionens højder på næsten 1.200 meter over havets overflade gør det meget velegnet til kaffeproduktion. Plateauet kan ses på dette luftfoto herunder.
Født i Paranavaí, uddannede Francisco sig til agronom i Bandeirantes, PR. Han flyttede til Cerrado, hvor han fandt tilgængeligt land. Han giftede sig og blev partner med sin svigerfar, og sammen købte de en gård i Monte Carmelo, Cerrado Mineiro-regionen.
I begyndelsen, på grund af mangel på ressourcer og infrastruktur, læssede han og hans kone selv lastbilerne, leverede kaffen og ledte efter medarbejdere.
Hans motto var altid at overholde forpligtelser. Ved at have god kredit var han i stand til at optage lån og kombineret med salget af sin høst var han i stand til at købe mere land.
På trods af perioder, hvor prisen på kaffe faldt, opretholdt han stabilitet på markedet.
Han investerede i teknologier og blev forløberen og innovatoren i “Zero Harvest” (beskæring) produktionsproces. Han har via sin uddannelse fortsat med at innovere indenfor kaffedyrkning og det har bland andet resulteret i at han blev tildelt anerkendelse af alt sit arbejde, blev han tildelt Illy Award (Quality of Espresso in MG).