Kontakt os på telefon : +45 70 22 22 64 Vi er godkendt af e-mærket   


Vi er godkendt af e-mærket   

Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til kassen

Nyhedsbrev
Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 70 22 22 64

Send os en e-mail
E-mærket
Links til kontrolrapporter

Kaffe

Der er 12 varer.

På Kaffevaerk risteri, rister vi kaffe i forholdsvis små portioner på en klassisk gasopvarmet kafferister i støbejern. Hver kaffe har sin egen risteprofil hvor vi arbejder på at fremhæve kaffens egen karakter.

Vi rister udelukkende kaffe af varianten Arabica der har den mest nuancerede smag og det laveste koffeinindhold. Vi har valgt at riste 4 blends (sammensat af kaffe fra forskellige farme) og har i løbet af året 4-5 enkelt-oprindelses kaffe som vi syntes kan noget for sig selv.

Ved valg af kaffe til brygning på forskelligt udstyr som espressomaskine, moccakande, stempelkande eller filterbrygning er der ingen regler for om man udelukkende skal bruge en kaffe med ordet "Espresso" i sin espressomaskine. Espresso er ikke en kaffebønne eller ristning men udelukkende en drik. Al kaffe kan bruges til alle bryggemetoder - prøv dig frem.

Underkategorier

 • Espresso & Blends
  Blends (blanding) er betegnelsen for en sammenstykket kaffe hvor der er tænkt over slutresultatet og ristningen med henblik på at opnå en vis smag. Vi benytter blanding af kaffe til espresso, til fuldautomatiske maskiner på bl.a. kontorer og filterkaffe. Hvis en blanding har betegnelsen "Espresso" som f. eks. Chiaro betyder det ikke at den udelukkende kan benyttes til drikken; espresso. Alle bønner kan benyttes til alle former for kaffebrygning - og det kunne måske være spændende at eksperimentere lidt?!?
 • Single Origin
  Single Origin betyder at kaffen er fra samme oprindelsessted. Det kan dække over et kooperativ eller en enkel farmer. I kooperativets tilfælde er der som regel flere små producenter der bor tæt og derfor betegner vi det stadig som "Single Origin" (Enkelt oprindelse)
 • Uristet Kaffe
  Vil du rigtig gerne prøve at riste dine egne økologiske kaffebønner eller er du allerede en garvet hjemmerister så tilbyder vi gør-det-selv friskristet kaffe i kilo poser herunder. Husk at uristede kaffebønner kan holde sig meget længe men ikke uendeligt. De uristede hele kaffebønner skal opbevares tørt og ikke for varmt, for bedst mulig holdbarhed. Du kan riste hele kaffebønner på mange måder; den nemmeste er i en varmluftsovn - det giver det mest ensartede resultat - men der kan også benyttes gryder - pas her på kontaktforbrændinger hvis bønnerne ikke bliver flyttet hele tiden. Alternativer på markedet er små popcorn ristere der benytter varm luft til at kaste bønnerne rundt mens de ristes og decidere kafferistere til hjemmebrug der kan tage fra 50g til 500g af gangen. Vi har ikke bønner på lager i butikken men de kan bestilles via webshoppen her og så afhentes i butikken.
 • Te
  Vi har valgt NuTe, økologisk og nordisk inspireret te af høj kvalitet med nogle blends der både er traditionelle og nytænkte samt David Rio Chai der er en af de absolut bedste og mest variererede chai produkter på markedet.