Ny kaffe – Leubasa fra Timor

Vi har fået ny kaffe i på hylderne. Denne gang er vi faldet over en destination der sjældent nævnes når det drejer sig om kaffe og slet ikke specialkaffe.
Øst-Timor (vi kalder den bare for Timor) er en ø nord for Australien, tættere på Indonesien. Denne lot hedder Leubasa og er produceret af 14 små-producenter med farme i højden 1700-1900 meter over havet.

Der plukkes udelukkende i hånden og samme dag som plukningen er foretaget bliver kaffebærrene forarbejdet.
Først sendes bærrene gennem et vandkar for at frasortere de bær der kan have insektskade og så bliver frugtkødet fjernet med en mekanisk af-pulper (vådbehandling). Derefter sorteres kaffen igennem et vandkar igen for så at bliver fermenteret i 36 timer. Til sidst vaskes de igen og kaffen tørres i solen på presenninger.

Kaffen transporteret til Dili, hovedstad og udskibningshavn, for at blive sorteret og pakket i lufttætte sække inden eksport. Der er gjort alt for at denne kaffe skiller sig ud i forhold til alt andet der produceres i det nabolandet Indonesien og vi er imponerede over kvaliteten. Vi har valgt at riste den lyst til filterkaffe.

Cupping noter: Fersken og appelsin med honning og en chokolade/hasselnød afslutning.

Varianter: Typica og Timor-hybrid

Find den her

×

Kurv