
Honduras Los Popitos øko
Citrus, kakao, sødme, blød mundfylde. Fantastisk klar, velegnet til filterkaffe
Kontakt os på telefon : +45 70 22 22 64 Vi er godkendt af e-mærket
Citrus, kakao, sødme, blød mundfylde. Fantastisk klar, velegnet til filterkaffe
Pedro Antonio Romero er manden bag denne kaffe fra Capucas San Pedro Copan i Honduras. Med sin farm på 7ha i en højde af 1325 meter over havet har han en beskeden høst men af meget høj kvalitet.
Finca Los Popitos har alle tænkelige certificeringer og bruges som model-farm for andre farmere for at demonstrere bæredygtige løsninger og biologisk diversitet. Frugtkødet fra kaffebærret bruges f.eks. som gødning på farmen. Pedro og hans kone Norma serverer også mad for besøgende til farmen i weekenden
Variant: Villasarchi & Caturra
Proces: Vasket og tørret
Noter: Citrus, kakao, sødme, blød mundfylde
Kaffe er en vare der skal nydes når den er frisk. Friskbrygget, friskkværnet og friskristet. Kaffe kan brygges og drikkes samme dag den er ristet men udvikler sig stadig og vil efter, op til 10 dage, nå den optimale smag. Når kaffe er mere end 6 uger fra ristedatoen begynder den at miste sin smag og de finere nuancer bliver udvisket. Derfor skriver vi "Bedst før" dato, 3 måneder efter ristedatoen på vores kaffeposer. Vi rister selv kaffen på Kaffevaerks risteri. Den friskristede kaffe bliver efter nedkøling pakket i lufttætte poser med ventil for at beskytte kaffen mod ilt og dermed sikre bedst mulig holdbarhed i den tid der går indtil kaffen skal drikkes.
Vær opmærksom på at friskristet kaffe der skal brygges på espressomaskine helst skal bruges, tidligst, 1 uge efter ristning for at give den optimale smag, efter vores mening.