Økologisk kaffe København

Økologisk Kaffe København

Single Origin økokaffe

Single Origin betyder at kaffen er fra samme oprindelsessted. Det kan dække over et kooperativ eller en enkel farmer. I kooperativets tilfælde er der som regel flere små producenter der bor tæt og derfor betegner vi det stadig som “Single Origin” (Enkelt oprindelse)

Kaffevaerk er kafferisteri og kaffebar / -butik

Hos Kaffevaerk rister vi kaffe til os selv og alle andre der er glade for kaffe. Du kan købe vores kaffe her på shoppen, i vores butik eller hos vores samarbejdspartnere.

Kaffevaerks risteri er grundlagt ud fra principper om bæredygtighed – over for miljøet og farmerne. Derfor har vi valgt udelukkende at source økologiske kaffer med fuld sporbarhed hvor vi er sikre på at kaffens smag også afspejler det arbejde der er lagt i dyrkningen.

Når du brygger en kop fra Kaffevaerk tror vi på, at det hårde arbejde der er lagt i processen afspejles i smagen.
Vi stræber mod at skabe værdi og fair forhold for alle i kæden – fra farmer til forbruger. Kaffevaerks mission er at alle skal kunne finde noget de elsker i en af vores poser. Vi rister i små portioner så ofte der er brug for det, til dem der har brug for en opkvikker, en smagsoplevelse eller noget anderledes.

 

Økologiske kaffe blends

Blends (blanding) er betegnelsen for en sammenstykket kaffe hvor der er tænkt over slutresultatet og ristningen med henblik på at opnå en vis smag. Vi benytter blanding af kaffe til espresso, til fuldautomatiske maskiner på bl.a. kontorer og filterkaffe.
Hvis en blanding har betegnelsen “espresso” som f. eks. Chiaro betyder det ikke at den udelukkende kan benyttes til drikken; espresso. Alle bønner kan benyttes til alle former for kaffebrygning – og det kunne måske være spændende at eksperimentere lidt? I så fald, er vi ikke bange for at udfordre kaffens uendelige muligheder. 

Direct trading økokaffe

Direct Trade blev skabt på initiativ af administrerende direktører for latinamerikanske virksomheder. Sammen delte de holdningen at de eksisterende regler og certificeringer inden for fair, direkte og etisk handel ikke levede op til det fælles værdi koncept som virksomhederne implementerede. Der var tvivl om hvorvidt de eksisterende standarder imødekom og gavnede landmændene og producenterne, og derfor blev der iværksat en plan for hvordan disse kriterier kunne styrkes til fordel for de involverede og forbrugerne. 

Hvordan forstår man som forbruger Direct Trade?

Grundtanken ved Direct Trading er at etablere en direkte handel og dialog mellem farmerne og de ansvarlige for produktionerne. Ved at strukturere sin handel og produktion på denne måde, undgår man derfor potentielle mellemmænd. Målet er at skabe et samarbejde og forhold bygget på tillid, og en garanti for værdikædens velstand og succes. Hvis producenterne kan handle under ansvarlighed, skaber det en gennemsigtighed der vil garantere forbrugerne det rigtige valg.

Det er vigtigt at bemærke, at besparelserne ved at undgå formidlernes traditionelle gebyrer, bibeholdes for det meste til geninvestering i landmændene, i tekniske og sociale støtteprogrammer. På denne måde kan begge parter effektivt øge udbyttet og kvaliteten af ​​produkterne, samtidig med at de stræber efter den sociale og økonomiske udvikling af landdistrikterne.

Etiopien

Gera

Farmer Khalid Shifa